torsdag 16 februari 2012
Klothasses Fantastiska Knäckebröd
Gott grovt enkelt Knäckebröd
50g Jäst
5dl Vatten (rätt temperatur)
2tsk Salt
8dl Grovt Rågmjöl
2dl Vetemjöl
2 dl Havregryn
Solrosfrön och sesamfrön
Blanda ut jästen i vattnet.
Tillsätt mjöl och havregryn.
Knåda en stund, inte så viktigt som vid mjukt bröd.
Degen blir ganska blöt.
Låt jäsa ca 1 timma
Kavla ut ca 2mm tjocka plattor på ett väl mjölat bord (använd rågmjöl).
Pensla brödet med vatten och strö på frön.
Kavla fast fröna ordentligt.
Grädda på 225 grader ca 15min.
Låt svalna på galler.
Låt det ligga ute och torka så det blir riktigt knaprigt.
Om ni gör för tjocka bröd kan det bli väldigt hårt, så kavla ut det ordentligt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
har väntat i en månad på en uppdatering och så ser man att du har uppdaterat, sen märker man att du har skrivit om ett knäckebrödsrecept och man bara nooooooo
Får hoppas du kommer gilla min omskriving av Pulled pork och bbqsås som kommer härnäst istället
jajaja! Asiatiska också! Soppor! !
Skär du upp brödet innan du bakar det i ugnen eller bryter du itu det efteråt?
Skär det i halvstora bitar innan jag gräddar. Bara för det är lättare att få det på plåten om det inte är för stora bitar. När det har gräddats och svalnat bryter jag det i bitar som passar i knäckebrödslådan.
Skicka en kommentar