fredag 13 januari 2012

Chicken Vindaloo


Chicken Vindaloo

1 gul lök
3 Kycklingbröst
2 msk Curry blandning (Curry!)
4 cm Ingefära
5 klyftor Vitlök
3 (Minst! helst mer) Chili
1/2 dl vitvins Vinäger
3-4 Hakade tomater


Skär kycklingen i 1x1 cm stora bitar
Kör vitlök, chili, ingefära och vinäger i en mixer.
Lägg kycklingen och vinäger mixen i en plastpåse och låt marinera minst en timma (helst ett dygn)


Skiva löken och stek den brun och fin.
Mixa löken till en puré.

Häll allt i din marinadpåse i en stekpanna och bryn, ha i löken, dom hakade tomaterna och curry blandningen.

Låt det småputtra i ca 20 min Späd med vatten så det inte blir för torrt.

Servera med ris,raita och chapatis/naan.


Vindaloo ska vara stark, riktigt starkt så fega inte med chilin.

Jag gör min vindaloo utan Aloo(potatis) mest för jag till viss del undviker kolhydrater. Det går ju givetvis utmärkt att skära ner lite potatis i grytan.

Verkar som det blir indisk DOOMinans här just nu, så man får ju hoppas ni gillart.
Själv är jag larvigt förtjust i Indisk mat.


Har planer om Palak paneer och diverse kikärtscurry i framtiden.

2 kommentarer:

myfoodpassion sa...

Prøver meg i bland på indiske oppskrifter, kanskje denne er noe neste gang. Flott blogg

dooom foood sa...

Tack! syns du ska prova och göra en vindaloo, min favorit efter palak paneer i det indiska köket.