torsdag 16 februari 2012

Klothasses Fantastiska Knäckebröd


Gott grovt enkelt Knäckebröd

50g Jäst
5dl Vatten (rätt temperatur)
2tsk Salt
8dl Grovt Rågmjöl
2dl Vetemjöl
2 dl Havregryn
Solrosfrön och sesamfrön


Blanda ut jästen i vattnet.
Tillsätt mjöl och havregryn.
Knåda en stund, inte så viktigt som vid mjukt bröd.
Degen blir ganska blöt.
Låt jäsa ca 1 timma
Kavla ut ca 2mm tjocka plattor på ett väl mjölat bord (använd rågmjöl).
Pensla brödet med vatten och strö på frön.
Kavla fast fröna ordentligt.
Grädda på 225 grader ca 15min.
Låt svalna på galler.

Låt det ligga ute och torka så det blir riktigt knaprigt.
Om ni gör för tjocka bröd kan det bli väldigt hårt, så kavla ut det ordentligt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

har väntat i en månad på en uppdatering och så ser man att du har uppdaterat, sen märker man att du har skrivit om ett knäckebrödsrecept och man bara nooooooo

dooom foood sa...

Får hoppas du kommer gilla min omskriving av Pulled pork och bbqsås som kommer härnäst istället

Anonym sa...

jajaja! Asiatiska också! Soppor! !

Anonym sa...

Skär du upp brödet innan du bakar det i ugnen eller bryter du itu det efteråt?

dooom foood sa...

Skär det i halvstora bitar innan jag gräddar. Bara för det är lättare att få det på plåten om det inte är för stora bitar. När det har gräddats och svalnat bryter jag det i bitar som passar i knäckebrödslådan.