onsdag 28 december 2011

Curry! (Laga ditt eget currypulver)


1 msk Bockhornsklöver
5 Kardemumma kapslar
10 Nejlikespikar
1 Stjärnanis
5 cm Kanel
1 msk Fänkål
1 1/2 msk Korrianderfrön
1 Lagerblad
1 msk Senapsfrön

3 torkade chili
1/2 msk Spiskummin
Ett par drag Muskot
1-2 msk Gurkmeja



Rosta alla kryddor förutom chili,spiskummin, muskot och gurkmeja i en torr stekpanna ca 5-10 min.
Låt Kryddorna svalna innan ni maler dom
Mal kryddorna (allt som var i stekpannan + chilin) i en mortel eller en kaffekvarn
Blanda i muskot, gurkmeja och spiskummin.
Förvara i en lufttät burk så håller det sig en månad.

Det blir en blandning av Curry och Garam masala som passar perfekt till soppor och grytor. Blir ganska starkt men det kan ni ju reglera själva genom att inte ha i så mycket chili.

Kryddblandningen passar utmärkt till det här receptet

Inga kommentarer: