söndag 27 november 2011

Ingefärste och Chai-te


Ingefärste

4cm Ingefära i tunna skivor
1/4 Citron i små klyftor
1 Matsked honung
Te


Lägg allt i ett högt glas, slå över kokande vatten och låt dra minst 5 min.

Vi brukar använda Liptons gröna myntate eller ett vanligt Earl grey


Chai-Te

Chai Te

3 cm Ingefära
2 Stjärnanis
8 Kardemummakapslar
6 Nejlikor
2 Svartpepparkorn
1 Kanelstång
1-2 Tepåsar svart te typ Earl Grey
8dl Vatten
Mjölk (använd rismjölk om du inte är en kalv)

Skär ingefäran i bitar och lägg med alla kryddor i en kastrull, slå på vatten och låt koka på svag värme under lock i 10-20 min.
Lägg i tepåsarna 5 min innan du ska servera teet.

Ha en matsked honung i ett glas och fyll på med chaiteet, fyll upp med varm mjölk (rismjölk om du inte är en kalv). 70% te 30% mjölk brukar vara en bra blandning.

Inga kommentarer: